Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-09@01:29:34 GMT

ممنوعیت ۲ ساله صید ترال فانوس‌ماهیان

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۶۲۰۲۲

ممنوعیت ۲ ساله صید ترال فانوس‌ماهیان

معاون وزیر جهادکشاورزی و رییس سازمان شیلات ایران از توافق کارگروه علمی و فنی تشکیل شده، به منظور ممنوعیت دوساله صید ترال فانوس‌ماهیان با هدف برنامه آیش و پایش ذخایر این گونه در سواحل جنوب کشور خبر داد. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، «نبی‌الله خون‌میرزایی» درباره ممنوعیت صید ترال، افزود: این اقدام به منظور مطالعه و ارزیابی بر روی ذخایر آبزیان و تصمیم‌گیری بر اساس مطالعات آینده در راستای بهره‌برداری پایدار و بهینه فانوس‌ماهیان انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی اظهارداشت: با توجه به دغدغه‌های ایجاد شده در مردم، مسوولان، سمن‌های محیط‌زیستی و جامعه صیادی درخصوص صید فانوس‌ماهیان به‌ویژه آسیب‌های زیست‌محیطی آن، همچنین اطلاعات نادرستی که موجب تشویش اذهان عمومی شد، بررسی موضوع در دستور کار قرار گرفت.

معاون وزیر جهادکشاورزی گفت: فراکسیون محیط‌زیست مجلس شورای اسلامی در دوره جدید هم با حساسیت بالا به این موضوع پرداخت، طی جلسات بسیاری که با این فراکسیون داشتیم در نهایت مقرر شد یک کارگروه فنی و علمی این موضوع را بررسی کرده و در قبال آن تصمیم‌گیری کند.

خون‌میرزایی با اشاره به اعضای کارگروه علمی و فنی تشکیل شده در زمینه فانوس‌ماهیان، خاطرنشان‌کرد: اعضای این کارگروه را رییس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی، یکی از اعضای هیات علمی پژوهشکده زیست‌محیطی دانشگاه شهید بهشتی و همچنین رییس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور تشکیل می‌دهند و سازمان شیلات ایران نیز به عنوان مجری به این کارگروه دعوت شد.

وی تاکیدکرد: مقرر شده طرح پایش ذخایر فانوس‌ماهیان از آذر ۹۹ شروع شود که در این مطالعات با آسیب‌شناسی صید فانوس‌ماهیان، تحقیقات به‌روز شده‌ای را استحصال کنند تا مطالعات در جهت بازنگری فعالیت ناوگان به‌کار بسته شوند.

وی ادامه‌داد: این بازنگری شامل تجهیزات و ناوگان، تعداد ناوگان، روش صید، تجهیزات مورد نیاز صید و برنامه صید خواهد بود که امید می‌رود پس از انجام این تحقیقات، یک برنامه جامع برای بازنگری صید فانوس ماهیان به دست آید.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر عدم صید ترال فانوس‌ماهیان در خلیج فارس، اظهارداشت: صید فانوس‌ماهیان، صید ترال میانی در اعماق ۲۰۰ متر و فاصله بیش از ۱۲ مایل از ساحل است که فقط در دریای عمان و در محدوده صیدگاهی مقابل بندر جاسک انجام می‌شد.

خون میرزایی افزود: تشکیل کارگروه و جلسات مرتبط با مخاطرات زیست محیطی صید ترال فانوس‌ماهیان از چندین ماه پیش شروع شده بود که در این چند روز به نتیجه رسیده است.

وی همچنین به ایجاد برخی موانع برای کشتی تحقیقاتی شیلات اشاره و ابراز امیدواری کرد: فراکسیون محیط‌زیست مجلس شورای اسلامی به موسسه تحقیقاتی شیلات در راستای رفع موانع دریانوردی کشتی تحقیقاتی این سازمان کمک کند و با تامین اعتباری لازم برای تهیه تجهیزات لازم این کشتی، برنامه مطالعات پایش ذخایر اجرا و همزمان با این مطالعات، صید فانوس‌ماهیان متوقف شود.

فانوس‌ماهیان از گونه‌های میان‌زی دریای عمان محسوب می‌شوند. بیشترین کاربرد فانوس‌ماهیان اکنون در قالب پودر ماهی برای مصارف دام و طیور است و تلاش شده با واردسازی این گونه ماهی در سبد مصرف انسانی در قالب چیپس و پروتئین خشک یا در قالب محصولات خمیری و صنعتی، ارزش‌افزوده آن‌ها افزایش یابد.

گفتنی است، سال گذشته مجوز صید ۱۶ فروند کشتی و شناور صیادی غیرایرانی به دلیل تخلف از ضوابط صید فانوس ماهیان لغو و ابطال شد.

طبق ضوابط سازمان شیلات ایران، بیش از ۵۰ درصد سهام کشتی ترال باید دارای مالکیت ایرانی باشد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: صید ترال فانوس ماهیان دام و طیور صید ترال فانوس ماهیان صید فانوس ماهیان محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۶۲۰۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تولیدات آبزیان فرآوری چهارمحال وبختیاری به ۳۶ هزار تن

نماینده مردم شهرکرد، بن، سامان و فرخشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: تولیدات آبزیان بسته‌بندی و فرآوری‌شده استان از ۲۲ هزار تن در ۱.۵ سال گذشته به ۳۶ هزار تن در سال رسیده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، احمد راستینه در حاشیه افتتاح  و کلنگ‌زنی طرح‌های کشاورزی و دامپروری استان، اظهار داشت: واحد فرآوری و بسته‌بندی آبزیان شهرکرد با سرمایه‌گذاری و تسهیلات 570 میلیارد ریالی و با اشتغال 30 نفر مستقیم و 100 نفر غیرمستقیم به بهره‌برداری رسید.

وی با بیان اینکه این اقدام گام مهمی در افزایش ظرفیت بسته‌بندی و فرآوری آبزیان استان برداشته شد، مطرح کرد: با همت دوستان در جهاد کشاورزی استان و شیلات استان، در 1.5 سال اخیر میزان تولیدات بسته بندی آبزیان استان از 22 هزار تن به 36 هزار تن در سال رسیده است.

نماینده مردم شهرکرد، بن، سامان و فرخشهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه استان چهارمحال و بختیاری گام بلندی در تکمیل زنجیره ارزش آبزیان و خوراک آبزیان برداشته است، گفت: نیاز است این زنجیره‌های ارزش با ارتقاء ساختار اداری شیلات استان، تکمیل شود.

راستینه با بیان اینکه اداره شیلات استان به اداره کل ارتقاء پیدا خواهد کرد، اظهار کرد: یکی از کارهای مهم دیگر که در استان انجام شده است، آغاز ایجاد مرکز ملی تشخیص آبزیان و مرکز تحقیقات آبزیان در استان است که در تکمیل زنجیره ارزش و ارتقاء کیفیت تولیدات استان و کشور مهم خواهد بود.

وی با بیان اینکه از سال 98 کار مجتمع پرورش اسب شهرکرد آغاز شد و در دو سال گذشته با پیگیری‌های مستمر توسط مسئولان استانی این مجتمع آماده کلنگ زنی شد، عنوان کرد: این مجتمع پرورش اسب یکی از بزرگترین مجتمع‌های کشور خواهد بود.

راستینه با اشاره به هزینه 1500 میلیارد تومانی برای احداث مجتمع پرورش اسب 2000 راسی، خاطرنشان کرد: این مجتمع پرورش اسب بعنوان یک مدل موفق پرورش اسب مخصوصا اسب‌های ورزشی و مسابقاتی خواهد بود.

انتهای پیام/7540

 

دیگر خبرها

  • طرح مطالعاتی جزایر لارک و بوموسی آغاز می شود
  • ◄ طرح مطالعاتی حوضچه جزیره لارک به زودی آغاز می شود
  • اجرای طرح زنجیره ماهیان گرمابی و خاویاری در خوزستان
  • وضعیت فعلی ذخایر ماهیان خاویاری دریای خزر مطلوب نیست
  • نشست تخصصی وبیناری در چابهار
  • رشته شیلات به رشته های تحصیلی محقق اردبیلی افزوده می شود
  • آماده همکاری مشترک مطالعاتی با دانشگاه محقق اردبیلی هستیم
  • راه‌اندازی مرکز پرورش ماهیان خاوری در رودخانه قزل اوزن
  • افزایش تولیدات آبزیان فرآوری چهارمحال وبختیاری به ۳۶ هزار تن
  • تامین اعتبار مطالعات چهار پروژه شیلات استان اردبیل